Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok

Je bekijkt nu Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok
Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok

De meeste honden verblijven binnen, het zijn huisdieren die je overal in het huis tegenkomt. Voor je hond heb je natuurlijk een bench of een lekkere hondenmand. Je zorgt er sowieso voor dat je hond een lekker plekje heeft om even naartoe te gaan. Toch wil het wel eens voorkomen dat je hond buiten moet verblijven. Wellicht heb je een waakhond of vind je het gewoon prettiger om je hond sommige dagen buiten te hebben. Helaas wil het in Nederland weleens voorkomen dat het echt ‘hondenweer’ is. Ofwel flink veel regen. Natuurlijk wil je niet dat je viervoeter dan buiten in de regen moet staan. Hiervoor is het dan mogelijk om een hondenhok te kopen.

Waarom een hondenhok aanschaffen?

Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde reden maar dit zijn wel typische voorbeelden waarbij het handig kan zijn om een hok aan te schaffen:

 • In veruit de meeste gevallen wordt een hondenhok aangeschaft omdat de hond een buiten ‘functie’ heeft zoals een waakhond.
 • Veel honden mogen wel binnen zijn en slapen maar soms wil je dan toch dat je hond zoveel mogelijk buiten blijft in verband met vieze geurtjes of haren. Dit kan natuurlijk ook heel lekker zijn voor de hond als je een lekker ruime omgeving heb.
 • Je wilt je hond buiten laten slapen. Dat kan natuurlijk maar dan moet er wel een goed (geïsoleerd) hondenhok zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenhok?

De meeste hondenhokken lijken erg op elkaar, dat is natuurlijk heel handig maar soms ook verwarrend. Er zijn een aantal verschillen waar je toch even op moet letten.

Hoe groot is het hok?
Een hondenhok komt in verschillende maten, voor de kleine tot de grote hond. Let erop dat een hondenhok niet te groot maar ook niet te klein moet zijn. De ideale grootte van een hok is wanneer de hond kan liggen en er nog ruimte over is voor voerbak en speeltjes.

Van welk materiaal is het hok gemaakt?
Een hondenhok kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Er zijn hondenhokken van kunststof, van hout of eventueel een combinatie van die twee. Hondenhokken die gemaakt zijn van hout dienen te worden onderhouden met een beits. De hondenhokken die gemaakt zijn van kunststof zijn daarom onderhoudsvriendelijk.

Is het hok geïsoleerd?
Indien je hond buiten zal verblijven dan zul je ervoor moeten zorgen dat het hok geïsoleerd is. Vergeet niet dat het hok in dit geval ook een tochtvrij hok moet zijn. Denk hierbij dus niet alleen aan de isolatie maar ook aan de ingang van het hok. Een eventueel lamellen deur helpt al enorm tegen de kou.

Is het dak gemaakt van waterdicht materiaal?
Een hondenhok staat in weer en wind buiten. Als je van plan bent om je hond ook in de regen buiten te plaatsen zorg dan dat je hondenhok beschermt staat opgesteld maar ook nog eens voorzien is van een waterdicht dak.

De beste hondenhokken die je kunt kopen

Het kopen van een hondenhok betreft eigenlijk een hele hoop persoonlijke voorkeur. Toch hebben wij een lijst van hondenhokken die goed gewaardeerd worden.

Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1
tog fit pet roadster hondenbuggy

Imac hondenhok zeus

Merk: Imac
Afmetingen: 53 x 46 x 47,5 (verkrijgbaar in andere maten)
Materiaal: PVC (niet giftig)
Extra: Robuust hok met achterin een instelbaar ventilatierooster en een drainagesysteem in de bodem. De randen van het hok zijn verstevigd zodat je hond of kat er niet op kan kauwen en onder de pootjes van het hok zit anti-slip. Het dak is afneembaar wat het schoonmaken makkelijker maakt.

 • Gratis verzending
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1
tog fit pet roadster hondenbuggy

EezyLife hondenhok puntdak

Merk: EezyLife
Afmetingen
: 82 x 72 x 85
Materiaal: Hout
Extra: Deze hondenhok is voorzien van een uitneembare bodem en heeft als extra feature een open te klappen dak zodat het makkelijk van binnen gereinigd kan worden.

 • Gratis verzending
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 1 Dé hondenhok gids voor het perfecte hondenhok 15
tog fit pet roadster hondenbuggy

Woodland Hondenhok

Merk: Woodland
Afmetingen
: 78 x 56 x (H) 71 (ook beschikbaar in andere maten)
Materiaal: Hout en kunststof
Extra: Stevig weersbestendig hondenhok. Het hok heeft een bitumen dak waardoor deze het gehele jaar buiten kan staan. Het hout is zeer goed behandeld. Wij adviseren om dit hok toch een keer per 2 jaar het hout te behandelen met een watergedragen beits. Zo kan u de levensduur oneindig blijven verlengen. Het hondenhok is zeer makkelijk in elkaar te zetten. Let op dit artikel kan niet verzonden worden door de standaard postbode, let op met de retour kosten. Prijs is inclusief pallet transport.

 • Gratis verzending
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Een hondenhok gekocht? Nog even een paar tips

Als je al in het bezit bent van een hok dan hebben we ook nog een paar nuttige tips voor je. Zo kun je ervoor zorgen dat de hond en jij er meer plezier aan beleven.

 • Let op de locatie, deze kan het beste op een beschutte plaats staan. Dit is goed voor het hondenhok omdat deze dan minder last heeft van al het weer en wind. Ook voor je viervoeter is het wel prettig dat deze niet in het midden van de tuin staat wanneer het hard waait of regent.
 • Zorg dat het hok tijdig wordt schoongemaakt. Gebruik hiervoor een vochtig doek met chloor. Het chloor is namelijk goed voor het doden van schimmel. Let wel op dat je daarna alles goed afspoelt zodat er geen resten van chloor achter blijven.
 • Toevallig toch een tweedehands hondenhok gekocht? Maak deze dan eerst goed schoon, het is mogelijk dat je hond de geur van de vorige hond herkent en minder snel eigen zal maken.
 • Honden houden van aandacht en zeker van het baasje. Zorg er dus af en toe wel voor dat ze de aandacht krijgen de ze verdienen.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties