24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen

Je bekijkt nu 24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen
honden-die-niet-verharen

Mocht je allergisch zijn voor de vacht van een hond dan kan dat aardig vervelend zijn. Je wilt wel een hond maar krijgt niet het idee dat dat voor jou is weggelegd. Wees niet bang, er zijn een flink aantal honden die niet verharen. Deze honden zijn vaak voor iedereen die last heeft van een allergie goed te doen.

PS: Mocht je niet allergisch zijn maar het gewoon niet fijn vinden om elke dag het hele huis schoon te maken dan is ook voor jou deze lijst perfect.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 1

01. Cesky Terrier

Deze rakker geeft je absoluut geen problemen met je honden allergie maar misschien wel met je geduld. Het is een lastig te trainen hond waar je veel geduld voor nodig heb. De Cesky Terrier verhaart amper en is dus handig indien je allergisch bent voor honden

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 2

03. Dandie Dinmont-terriër

De Dandie Dinmont, ook wel Dandie genoemd ziet er niet alleen schattig uit maar heeft ook het voordeel dat deze niet verhaart.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 3

05. Poolse laaglandherder

Deze van poolse afkomstige hond is niet alleen levendig van karakter maar heeft ook nog eens een flinke bos haar. Ondanks dat verhaart de hond nauwelijks wat ontzettend handig is en hypoallergeen.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 4

02. Bergamasco

De Bergamasco heeft ontzettend veel haar daarom lijkt dit ook een rare keuze. Toch verhaart deze hond nauwelijks en heeft deze ook weinig onderhoud nodig.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 5

04. Spaanse Waterhond

Wellicht niet heel erg bekend maar de Spanish Water Dog kan zeker een uitkomst zijn wanneer je allergisch bent. Deze hond verhaart nauwelijks maar vereist wel een hoop onderhoud. Ondanks dat krijg je geen last van je allergieën.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 6

06. Leeuwhondje

Dit gezelschapshondje, dat de naam draagt van een kleine leeuw, heeft het uiterlijk van zijn naamgenoot. Deze hond heeft wel degelijk veel onderhoud nodig en zal dagelijks geborsteld moeten worden. Toch staat hij wel op de lijst omdat de verharing minimaal is.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 7

07. Puli

Wellicht één van de meest unieke op deze lijst is de Puli. Met z’n snoer-achtige haren is deze loyale hond toch op de lijst gekomen. Zijn vacht is namelijk vrij van allergieën.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 8

09. Ierse waterspaniël

Deze hond heeft alles wat er nodig is om een ideale hond te zijn voor diegene die allergisch zijn. Zijn vacht is makkelijk schoon te maken, verhaart weinig en heeft ook nog water afstotende haren.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 9

11. Affenpinscher

Klein, speels, avontuurlijk en liefdevol. Dat zijn de kenmerken van de Affenpinscher. Zoals de naam doet vermoeden heeft de hond een gezicht wat een beetje te herleiden valt van de apen. De vacht is kort en heeft gemiddeld onderhoud nodig.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 10

08. Lakelandterriër

Origineel gefokt voor het bewaken van de schapen maar ondertussen ook een goed gezelschapsdier. De Lakelandterriër heeft een hypoallergene vacht.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 11

10. Norfolkterriër

Eén van de kleinste kortbenige terriërs en ook nog eens ontzettend levendig. De Norfolkterriër heeft een ‘weer’ resistente vacht en verliest nauwelijks zijn haar.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 12

12. Kerry blue-terriër

Blauw, zwart, grijs of zilver. Bij de Kerry blue-terriër kun je kiezen voor de kleur. Maar welke je ook neemt, de uit Ierland afkomstige hond heeft een hypoallergene vacht welke weinig verzorging nodig heeft.

De beste zorg voor je hond

Vergelijk hond verzekeringen en zorg dat je hond de beste
zorg krijgt op het moment dat het nodig is

Vergelijk verzekeringen
24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 14

13. Australische terriër

De Australische terriër lijkt enorm op de Yorkshire terriër maar vereist minimale uiterlijke verzorging om er zo goed uit te zien.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 15

15. Miniatuur Bull Terriër

Door z’n korte vacht heeft de Bull Terriërweinig uiterlijke verzorging nodig, dit maakt deze hond geschikt als hypoallergene hond.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 16

17. Welsh Terriër

De Welsh Terriër, niet te verwarren met de grotere Airedaleterriër, is een compacte middelgrote hond die goed is in de omgang met kinderen en ook nog weinig verhaart.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 17

14. Ierse Terriër

De Ierse Terriër, de enige volledige rode terriër, is een echte familiehond en daarbij ook nog hypoallergeen. toch heeft deze hond gemiddelde verzorging nodig.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 18

16. Norwichterriër

De norwichterriër is ontzettend schattig en sociaal maar heeft ook nog eens weinig verzorging nodig. Een enkele keer borstelen volstaat al voor deze terriër.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 19

18. Australische silkyterriër

De glimmende en vrij lange vacht van de Australische silkyterriër is niet alleen mooi maar ook nog erg handig voor degene die allergisch is. Deze vacht verhaart nauwelijks en is hypoallergeen.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 20

19. Basenji

De Basenji is een jachthond uit Afrika met minimale verharing. Deze hond kan een lange tijd zonder verzorging wat dus ideaal is voor iedereen die allergisch is of er gewoon geen zin in heeft. Overigens is de Basenji niet in staat om te blaffen, wat niet betekend dat de hond geen geluid maakt.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 21

21. Riesenschnauzer

Deze grote hond, in tegenstelling tot grote waakhonden heeft een minimale verharing. Deze echte familiehond kan dus ideaal zijn voor jou.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 22

23. Airedale Terriër

De Airedale Terriër weegt meer dan 27kg en heeft zelfs al in ‘The White House’ gewoond. Hij heeft een dubbele laag aan vacht maar verhaart toch nagenoeg niet.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 23

20. Coton de Tuléar

Niet alleen een prachtige hond maar ook nog eens makkelijk om te trainen. De Coton de Tuléar zal wel aardig wat uiterlijke verzorging nodig hebben maar verhaart niet veel.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 24

22. Cairn Terriër

De vrolijke Cairn Terriër heeft een ruige hypoallergene vacht. Daarnaast verhaart hij ook nog eens minimaal. Mocht je de kleine rakker herkennen dan kan dat komen doordat de Cairn Terriër een rol kreeg als “Toto” in The Wizard of Oz.

24 Honden die niet (of nauwelijks) verharen 25

24. Bichon frisé

Deze hond heeft meerdere lage aan fluffy vacht. Ziet er onwijs leuk uit en is ontzettend speels. De hond komt uit Frankrijk en heeft geen verharing.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
Anoniem
3 jaren geleden

5

De aanvoerder
De aanvoerder
2 jaren geleden

Wij hebben de Norfolkterriër en dit klopt helemaal. Tuurlijk verhaart hij wel een beetje maar niet veel. Ik had niet verwacht dat de Bergamasco er ook tussen zou staann

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Ik mis de wheaten terrier in dit verhaal.

Lucia
Lucia
1 jaar geleden
Antwoord aan  anoniem

Deze staat onder een andere post. genaamd: hypoallergene honden.

linda
linda
9 maanden geleden

de briard en de pyhrenese herders zie ik ook niet staan

Paulien
Paulien
1 maand geleden

Er zijn ook een paar naakthondenrassen.