Golden Retriever

Je bekijkt nu Golden Retriever
golden-retriever

Eigenschappen

  • Hoogte mannen: 56-61 cm
  • Hoogte vrouwen: 51-56 cm
  • Gewicht: 25-34 kg
  • Gemiddelde leeftijd: 10-12
  • Aantal puppies: 5-10, gemiddeld 6

Andere bekende namen

  • Goldie
  • Gold Retriever

Temperament:

Betrouwbaar, Vriendelijk, Aardig, Zelfverzekerd, Intelligent

Kleuren:

Licht goud, Goud, Donker goud, Crème

De Golden retriever is één van de populairste honden in Nederland. Er zijn dan ook veel speciale verenigingen in Nederland die alleen om Golden retrievers draait. En dat is ook niet zo gek natuurlijk

Een Golden retriever is namelijk de perfecte hond voor een gezien. Een Golden retriever is daarnaast zeer trouw, lief en kan goed met kinderen overweg. Vooral met zeer kleine kinderen. Maar voordat u een Golden retriever gaat kopen, staat hieronder Golden retriever informatie die u moet weten voordat u een Golden retriever gaat kopen.

Golden retriever informatie die u als koper moet weten

De Golden retriever is familie van de Labrador en de retriever familie. De Golden retriever is een energieke hond, werkt hard en is zeer gehoorzaam. Het is dan ook niet zo gek dat een Golden retriever vooral veel gebruik wordt als een blindengeleidehond, hulphond of als jachthond.

Vroeger werd de Golden retriever vooral als jachthond gebruikt. Een Golden retriever kan namelijk zeer goed zwemmen en goed apporteren. Dus tijdens het jagen was het ideaal om een Golden retriever te hebben. Golden retrievers waren dan ook toen experts in het opsporen van geschoten wild en het apporteren daarvan bij hun baasjes.

Zoals u eerder kon lezen is dat Golden retrievers zeer goed kunnen zwemmen. Het zijn dan ook echte waterratten en ze houden erg veel van het water. De vacht van een Golden retriever kan hier dan ook heel goed tegen. De bovenvacht van een Golden retriever zorgt ervoor dat de Golden retriever snel droog is, terwijl de ondervacht van Golden retriever juist waterafstotend is. Deze voorliefde voor water is bij de meeste Golden retriever aangeboren.

Een Golden retriever is van nature een zeer open, vriendelijk en sociaal dier. Golden retrievers worden ook het liefste overal bij betrokken in een gezin. Een Golden retriever wil echt een deel uitmaken van het gezin. Daarnaast kunnen Golden retrievers zeer goed met kinderen en hebben ze een zeer grote tolerantie. Zo zult u bijna nooit een Golden retriever wild en actief bij een klein kind zien. Op één of andere manier weet een Golden retriever dat het te maken heeft met een klein kind en gedraagt zich daar dan ook naar. Zachtjes en lief spelen en als het moet zeer geduldig.

Wanneer u een Golden retriever wilt halen voor een waakhond, dan kunt u dat vergeten. Golden retrievers zijn namelijk geen echte waakhonden. Golden retrievers zijn wel erg sterk, maar zeer zacht van aard en zullen dus bijna nooit mensen zomaar aanvallen.

De gemiddelde levensverwachting van een Golden retriever wordt geschat tussen de 12 en 14 jaar oud. Maar er natuurlijk ook uitzonderingen. In Engeland leeft er momenteel een Golden retriever die maar liefst 21 jaar oud is.

Wanneer u van plan bent om uw Golden retriever naar een hondentraining te sturen, dan kunt u daar optimaal van profiteren. Golden retrievers zijn namelijk zeer intelligente en leergierige dieren. Over het algemeen zijn Golden retriever zeer goed op te voeden en ze werken vaak graag voor hun bazen. Het is dan ook niet zo gek dat een Golden retriever vaak ook een blindengeleidehond is.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties