De beste antibacteriële hondenshampoo

Je bekijkt nu De beste antibacteriële hondenshampoo
de-beste-hondenshampoo

Een hondenvacht moet je per definitie niet te vaak wassen. Omdat je dan de beschermende functie van de vacht kunt beschadigen. De vacht van een hond heeft namelijk een heel logische functie. Het beschermen tegen kou en warmte. Waarbij je ook nog eens te maken hebt met een ondervacht. Die vaak niet zichtbaar aanwezig is. Wil je toch je hond wassen? Lees dan welke hondenshampoo jij het beste kunt kopen.

Maar je ontkomt er niet altijd aan om een hondenvacht te wassen. Als er een schimmel infectie op de huid aanwezig is bijvoorbeeld. Omdat je wilt voorkomen dat een schimmel zich gaat verspreiden is het wassen van de vacht met een antibacteriële shampoo voor de hond onvermijdelijk. Zo voorkom je het verspreiden van schimmels of het gaan ontsteken van schimmels door een slechte hygiene.

Een trimmer weet doorgaans alles van een goede huid en vachtverzorging. En je goed adviseren over het gebruik van de juiste shampoo. Maar er zijn regulier ook veel hondenshampoo producten te koop die je kunt gebruiken.

verlatingsangst-symptomen-hond

Pas op voor een hondenshampoo allergie?

Al die dure producten die je kunt kopen zijn er natuurlijk met de beste bedoelingen. Maar net als een mens kan een hond ook allergisch zijn. Dus ook voor het gebruik van een shampoo. Dan is het juist heel belangrijk om een anti-allergie shampoo te kiezen. Er zijn er verschillende te koop in het schap van dierverzorging.

Voor jonge honden (de pup) is het minstens zo belangrijk om de juiste shampoo te kiezen. Zo zijn er shampoo producten die je pas na een bepaalde leeftijd veilig kunt gebruiken. Wanneer je kiest voor hondenshampoo pup ben je er overigens zeker van dat je het veiliger kunt gebruiken.

Een hond wassen? Dit moet je weten

Water in de oren of sop in de ogen. Je vindt dit zelf hoogstwaarschijnlijk niet prettig. Voor een hond is dit niet anders. Daarom is het goed om hier extra op te letten. Het kan immers flink gaan irriteren en er ook nog eens voor zorgen dat het wassen van een hond steeds minder makkelijk verloopt.

Om hier rekening mee te houden kun je kiezen voor een minder harde waterstraal bij het spoelen en het lauw water gebruiken.

De oren, neus en ogen zijn overigens ook de eerste lichaamsdelen die je na het wassen droogt. Je kunt dit snel en veilig met de handdoek doen.

Welkom puppy

Praktische gids voor opvoeding van jouw unieke pup
Bekijk het boek

Welke soorten hondenshampoo is er te koop?

Er zijn verschillende soorten hondenshampoo te koop. De een helpt tegen jeuk en de ander is voor honden met een allergie voor shampoo en zeep. De meest bekende en verkochte soorten shampoo vind je in het volgende overzicht. Zodat je precies weet welke je het beste kunt gebruiken.

Hondenshampoo tegen Jeuk

Een hond kan veel last van jeuk hebben zonder dat hiervoor directe aanleiding is. Dan kan een goede shampoo tegen jeuk helpen. Deze hondenshampoo heeft een sterk verzorgend karakter die voor een hondenhuis en vacht gemaakt is. Waardoor jeuk direct zal verminderen.

Terraneem-hondenshampoo

TerraNeem Hondenshampoo
De shampoo van TerraNeem is dunner dan de meeste andere shampoos en zal daarom volledig tot de huid doordringen. Na 3 tot 5 minuten kan je de shampoo afspoelen. De shampoo is veilig voor puppies ouder dan 6 weken.

oatmeal-hondenshampoo-tegen-jeuk

Oatmeal Hondenshampoo
De eigenschappen van havermout worden al jaren gebruikt om de huid te kalmeren en jeuk te bestijden. Daarom zit Oatmeal vol met havereiwit voor een natuurlijke shampoo.

Hondenshampoo tegen vlooien

Er is niets lastiger te bestrijden dan vlooien. Een goede shampoo kan daarom helpen om de vlooien op een snelle en effectieve manier te doden. Bij een shampoo tegen vlooien moet wel gezegd worden dat je deze niet te vaak kunt gebruiken en alleen als er direct aanleiding voor is. Dus er echt vlooien in de vacht aanwezig zijn.

lief-hondenshampoo-tegen-vlooien

Lief! Hondenshampoo
Lief! Hondenshampoo maakt gebruik van tea tree olie wat helpt bij huidirritaties veroorzaakt door insectenbeten. Daarnaast heeft het direct een antibacteriële werking wat zorgt dat je hond minder vatbaar is voor vlooien en teken.

beaphar-vlooienshampoo

Beaphar Hondenshampoo
Voor vele zal Beaphar een bekend merk zijn in de hondenwereld. Bij het gebruiken van Beaphar shampoo worden direct alle vlooien gedood en zal er daarna nog een beschermende werking zijn voor 1-2 weken.

exil-vlooienshampoo-hond

Exil Tick Off Shampoo
Exil Tick Off Shampoo stelt een snelle anti-vlooien werking te hebben. De meningen over deze shampoo zijn echter verdeeld.

Hondenshampoo voor huidproblemen

Een hond met huidproblemen heeft extra zorg nodig om de vacht weer in topconditie te krijgen. Dan is een verzorgende shampoo met schimmeldodende toevoegingen een juiste keuze. Na gebruik zal de huid en het haar sneller herstellen en vernieuwen.

tea-tree-huid-hondenshampoo

Tea Tree Hondenshampoo
Net als Oatmeal heeft Purple Bone ook voor hun huid shampoo de meeste natuurlijke weg gekozen. Deze shampoo bevat thee olie, kokosolie, twekiemolie en pepermuntolie. Deze combinatie werkt uitstekend voor de huid van je hond.

greenfields-shampoo-huid

Greenfields Hondenshampoo
De shampoo van Greenfields gebruikt ook zoveel mogelijk van de natuur om de beste zorg te geven aan jouw hond. Het setje bevat zowel een ‘natte’ shampoo voor thuis als een ‘droge’ shampoo voor onderweg.

Hondenshampoo voor de gevoelige huid

De hond kan net als mensen een gevoelige huid hebben, dit verschilt vaak ook per hondenras. Dan is het goed om voor een shampoo te kiezen die gemaakt is voor de gevoelige huid. Deze shampoo heeft een sterk verzorgend effect en heeft veelal minder toevoegingen.

Bij een shampoo voor de gevoelige huid moet overigens wel gezegd worden dat dit geen anti allergie shampoo betreft (waar sommige mensen wel vanuit gaan).

dierendrogist-shampoo

Greenfields Hondenshampoo
De shampoo van de dierendrogist werkt goed tegen schurft, schimmels, eczeem, roos etc. Daarnaast heeft het een preventieve werking tegen luizen en vlooien. Wel raden we aan even goed de gebruiksaanwijzing te lezen.

beaphar-shampoo-huid

Beaphar hondenshampoo
Beaphar werkt voor deze shampoo met berkenteerolie tegen uitdroging van de huid. De shampoo kan zijn werking goed doen zonder de natuurlijke beschermlaag van de hond aan te tasten.

Een goede shampoo betekent een goede verzorging

Een goede shampoo kiezen is dus essentieel voor de juiste huid en vacht zorg. Maar het is zoals eerder benoemd niet goed om een hond vaker dan nodig is te wassen. Waarbij mensen een hond vaak wassen vanwege de bekende hondengeur.

Is de hondengeur een reden om de hond vaker dan nodig te willen wassen? Dan is een geurspray voor honden of droogshampoo ook een goede oplossing. De geurspray geeft de vacht een heerlijke shampoo geur. De droogshampoo absorbeert geurtjes. Maar net als wassen, kammen en andere vachtverzorgingen moet je het niet vaker dan nodig herhalen.

Toch even langs de dierenarts

Ondanks dat veel honden geholpen zullen zijn met de bovenstaande shampoos geldt dat simpelweg niet voor alle honden. Er is maar één hond zoals die van jou. Mocht je er dan ook echt niet uitkomen om welke reden dan ook. Dan adviseren wij de dierenarts te raadplegen. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties