8 manieren om gemakkelijk de tanden van je hond te poetsen

Je bekijkt nu 8 manieren om gemakkelijk de tanden van je hond te poetsen

Omdat het nog niet mogelijk is om het gebit van je hond te vervangen is het handig om te zorgen dat het gebit van je hond gezond en sterk blijft. Natuurlijk is de makkelijkste oplossing door het te laten doen bij de dierenarts terwijl je hond verdoofd is. Omdat dit erg duur is en er enkele risico’s vast zitten aan een verdoving wil je er alles aan doen om zelf te zorgen dat het gebit gezond blijft.

De beste manier om het gebit van je hond gezond te houden is door dagelijks zijn tanden te poetsen met hond veilige tandpasta. Toch zijn de meeste hier niet zo blij mee en daarom hebben we een lijst van 8 andere mogelijkheden om het gebit van je hond schoon te maken.

Een gezond en of natuurlijk dieet

Veel bedrijven willen je overtuigen dat droge brokken het beste is voor je hond. Hoewel het erg gemakkelijk is voor jezelf is dat niet altijd waar. Natuurlijke diëten met gezonde ingrediënten zullen zorgen voor en beter gebit. Daarbij zal je hond ook over het algemeen gezonder zijn.

Tanden poetsen met speeltjes

Er zijn een hele hoop speeltjes op de markt die gemaakt zijn om te zorgen dat je hond een beter gebit zal krijgen door hiermee te spelen. Deze speeltjes zijn zo gemaakt dat ze de plak van de tanden afschrapen terwijl je hond ermee speelt en erop bijt. Het is voor de hond ook erg leuk om hiermee te spelen aangezien het op hun instinct inspeelt. Het is wel belangrijk dat er altijd iemand op de hond let tijdens het spelen om te zorgen dat ze geen stukken doorslikken.

ohra-dierenverzekering

AFP Easy tandenborstel speeltje
Een unieke tandenborstel
60gr Tandpasta met pindakaassmaak

het artikel gaat hieronder verder

De beste zorg voor je hond

Vergelijk hondenverzekeringen en zorg dat je hond de beste zorg krijgt op het moment dat het nodig is.

Vergelijk verzekeringen

Geef je hond eens rauwe botten

Gekookte botten kunnen gaan splinteren en kunnen voor allerlei soorten problemen zorgen bij je hond. Deze wil je dus ook absoluut uit de buurt houden. Toch zijn rauwe botten een fantastisch middel om de tanden van hond schoon te houden. Doordat ze ermee gaan spelen en erop bijten zal alle plak verwijdert worden. Let wel even op de grootte van het bot. Een kippenbot zal voor een grotere hond een gevaar zijn. Daarentegen zou een koeien bot erg spannend worden voor een kleinere hond.

Let op: geef je hond nooit gekookte botten.

De tanden van je hond poetsen met natuurlijke sprays

Als je het voor elkaar krijgt om lang genoeg de lippen van je hond omhoog te houden aan weerzijden van zijn bek dan is een natuurlijke dental care spray een goede oplossing. Veel dental care sprays helpen bij het verminderen en voorkomen van bacteriën en viezen geuren. Het is wel belangrijk dat je goed bij de tanden terecht komt die de meeste aandacht nodig hebben. Als bonus ruikt het ook nog eens naar mint wat voor iedereen weer fijn is.

Wrijven met tanddoekjes (vinger Tandenborstel)

Als je hond het toestaat om bij zijn gebit te komen dan kun je ook met tanddoekjes aan de slag. Met deze doekjes kun je vrij gemakkelijk bacteriën en plak verwijderen door met het doekje over de tanden heen te wrijven.

ohra-dierenverzekering

Aroma Care Dental Wipes
100 stuk dental wipes voor honden van 12 weken en ouder. Helpt tegen tandplak, een slechte adem en gezond tandvlees.

Een schoon gebit met kokosolie

Kokosolie is benoemd tot ‘de tandpasta van de natuur’. De antimicrobiële eigenschappen van deze populaire olie bevorderen niet alleen de tandheelkundige gezondheid maar honden vinden de smaak helemaal fantastisch.

Eens proberen? Hier is onze tip: pak een gezonde hondvriendelijke groente zoals een wortel en maak hier een aantal gaten in. Vul met een mes en vloeibare kokosnootolie de gaten. Leg de wortel vervolgens een paar minuten in de vriezer en geef deze vervolgens aan je hond.

voeg eens wateradditieven toe aan de bak water

Gemakkelijker wordt het haast niet. Er zijn op de markt heel wat wateradditieven die het mogelijk maken om het gebit van je hond te reinigen door dit simpelweg toe te voegen zijn waterbak. Sommige honden houden niet van de geur of smaak dus dat zal ervoor zorgen dat het niet voor iedere hond werkt. Maar mocht het bij jou hond wel lukken dan is dit een handige manier om de tanden van je hond schoon te krijgen.

ohra-dierenverzekering

Bogadent dental water additive hond

  • Bevat de effectieve XC4-Effect-Formule:
  • enzymencomplex (GOD, LPO) en fruitextract CB90MX
  • Zonder de voor honden giftige suikervervanger xylitol
  • Vermindert de hechting van bacteriën aan de oppervlakte van de tanden
  • Antibacterieel effect, waardoor plaque en tandsteen verminderen
  • Zwitserse formule

Traktaties speciaal voor schone tanden

Het leukste is om je hond een lekkere traktatie te geven. Dus waarom niet gelijk een traktatie die ervoor zorgt dat je hond er beter van wordt? Op de markt zijn er verschillende traktaties die niet alleen lekker zijn maar ook zorgen voor een gezond gebit.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties