Waar slaapt je hond? Natuurlijk, je eigen bed of bank zijn opties, maar die zijn niet echt ideaal. Je hond heeft een plek nodig om zich terug te trekken, een plek om zijn hoofd neer te leggen, ergens zacht en comfortabel om de zijne te noemen. Het is één van de basisbehoeften van je hond – een geweldig bed. Met een tal van variëteiten voor hondenbedden die zelfs de meest verwende honden tevreden zullen stellen.

Standaard hondenbedden

hondenbed-standaardStandaard hondenbedden zien eruit als kussen en hebben geen randen. Ze zijn verkrijgbaar in vele vormen, maten, kleuren en materialen. Ze zijn meestal rond, ovaal, rechthoekig of vierkant. Veel van deze bedden zijn bedekt met materialen zoals fleece, flanel, denim, suéde of microfiber. Ze bevatten vaak polyestervulling en/of schuimvulling. Sommige bedden zijn gevuld met cederchips om geurtjes en insecten af te schrikken. Standaard hondenbedden variëren in kwaliteit van basis tot dure designerversies. Vele hebben afneembare, wasbare hoezen.

Standaard bedden zijn geweldig voor alle hondenrassen, maar bieden mogelijk niet de ondersteuning die nodig is voor oudere honden of honden met orthopedische problemen.

Bekijk alle standaard hondenbedden

Hondenbedden met opstaande rand

Hondenbedden met een opstaande randhondenbed-orthopedisch zijn erg vergelijkbaar met standaard hondenbedden, behalve dat ze opstaande randen hebben. De randen op deze bedden kunnen het hele bed of slechts een deel van het bed omgeven. Sommige bedden lijken eigenlijk op banken. De opstaande rand maakt het ideaal voor jou hond om op te leunen of op te krullen net als een bank. Veel honden vinden deze bedden uitzonderlijk comfortabel. Bovendien zien ze er ook nog eens heel leuk uit.

Deze bedden zijn perfect voor elke hond dat zich graag opkrult of achterover leunt.

Bekijk alle hondenbedden met een opstaande rand

Donut hondenbedden

hondenbed-orthopedischNet als de hondenbedden met een opstaande rand hebben deze bedden ook een rand. Deze rand is een zachte kussensteun die ervoor zorgt dat je hond echt opkrult en wegzakt. Deze bedden zijn meestal rond of ovaal en gemaakt van zeer zachte materialen. Donut hondenbedden zijn zeer luxueus en sommige van de meest knuffelige hondenbedden beschikbaar.

Donutbedden zijn geweldig voor honden die graag opkrullen en zich knuffelig gedragen. Sommige oude of zwakke honden kunnen echter moeite hebben om in en uit deze bedden te komen omdat ze zo zacht zijn.

Bekijk alle donut hondenbedden

Orthopedische hondenbedden

hondenbed-orthopedischOrthopedische bedden zijn speciaal ontworpen voor honden met artritis of andere orthopedische problemen. Deze bedden zijn gemaakt van hoogwaardig schuim en bieden extra ondersteuning voor het lichaam van uw hond. Hoewel dit bed comfortabel is voor elk type hond zullen senioren en zeer dunne honden vooral profiteren van deze bedden. Net als standaardbedden zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, maten en vormen.

Orthopedische bedden zijn vooral goed voor oudere honden of mensen met orthopedische problemen. Ze zijn ook geweldig voor dunne en benige honden, zoals Greyhounds en Whippets, om drukplekken en eelt te voorkomen.

Bekijk alle orthopedische hondenbedden

Online Puppy Cursus: De eerste 30 dagen met je puppy in huis

Zorg dat je tijdens deze belangrijke periode een goede basis neerzet voor de rest van je leven samen met je hond.

Bekijk de cursus

Kennel hondenbedden

hondenbed-benchDeze bedden worden speciaal op maat gemaakt voor kennels en benches. Dit kan veel praktischer zijn dan dikke dekens, maar comfortabeler dan papieren of dunne wegwerppads. Sommige bedrijven produceren waterbestendige bedden of bedden die gemakkelijk te reinigen zijn. Als je hond een aanzienlijke tijd in een kennel of bench doorbrengt is een bed essentieel.

Kennel / bench bedden zijn geschikt voor alle honden. Oudere of dunne honden moeten altijd bedden in hun kennel of bench hebben.

Bekijk alle kennel / bench hondenbedden (ook wel vetbed genoemd)

Verhoogde bedden

hondenbed-verhoogdVeel bedrijven maken bedden die wat hoger zijn. Dit kunnen standaard, nest, orthopedische bedden of zelfs matrassen zijn in een verhoogd frame. De frames zijn gemaakt van hout, teenwilgen, metaal of plastic. Andere verhoogde bedden zijn eigenlijk ontworpen om eruit te zien als een bank voor een hond. Dit kan tot het kleinste detail zodat het helemaal in je eigen stijl past. Een voordeel van een verhoogd bed is dat het afstand houdt tussen een koude, vuile vloer en je hond. Ook is het lastiger voor insecten om bij je hond te komen.

Verhoogde bedden zijn mogelijk niet geschikt voor honden met orthopedische problemen of rassen die vatbaar zijn voor rugklachten zoals teckels. Springen van en naar het bed kan schade of ongemak veroorzaken.

Bekijk alle verhoogde hondenbedden

Overdekte hondenbedden

hondenbed-verwarmdOverdekte of met een kap bedekte hondenbedden zijn nog een andere manier voor honden om lekker bij elkaar te kruipen. Met het uiterlijk van kleine huizen of tenten bieden deze kleine pluche bedden een toevluchtsoord voor honden. Sommige overdekte bedden zijn volledig gemaakt van luxe beddengoed, terwijl andere bestaan uit een standaard hondenbed in een stijf huis of een rieten mand. Een overdekt hondenbed is een leuke en unieke manier om jou hond een speciale plaats te geven.

Overdekte hondenbedden zijn geweldig voor alle soorten honden, maar vooral kleine rassen zijn er vaak dol op. Deze bedden zijn ook geschikt voor honden die verlegen zijn of zich willen verbergen.

Bekijk alle overdekt hondenbedden

Verwarmde hondenbedden

hondenbed-verwarmdWil je jou hond een warm plekje geven? Dan zijn de verwarmde hondenbedden echt wat voor jou. In combinatie met orthopedische kenmerken kunnen verwarmde bedden zeer therapeutisch zijn voor honden met pijnlijke gewrichten. Deze bedden werken als verwarmingsmatras of elektrische dekens. Hoewel ontworpen met veiligheidsvoorzieningen om de hond te beschermen is het altijd handig om de instructies van dit bed goed op te volgen.

Verwarmde hondenbedden kunnen ten goede komen aan alle soorten honden, maar vooral dunne en / of kleine honden kunnen hier het meest van profiteren. Buitenhonden doen het beter in koudere seizoenen als ze toegang hebben tot een verwarmd bed.

Bekijk alle verwarmde hondenbedden

Koelende hondenbedden

hondenbed-verkoelendIs het je ooit opgevallen dat je hond op een koude harde vloer ligt nadat hij op een warme dag buiten is geweest? Soms genieten honden echt van de verkoelende gevoel. Gelukkig zijn er hondenbedden die een koel maar comfortabel oppervlak bieden voor je hond om te ontspannen en af te koelen. Koelbedden zijn vaak gemaakt van plastic of soortgelijk materiaal en zijn gevuld met water of een gelachtige vloeistof. Voor de veiligheid van je hond moet je ook hier goed de instructies volgen.

Hoewel koel hondenbedden geweldig zijn voor elk type honden zullen rassen met een neiging tot oververhitting hier het meest van profiteren. Dit zijn vooral bulldogs.

Bekijk alle koelende hondenbedden

Reis hondenbedden

hondenbedden-reisbedAls je graag reist met je hond kun je overwegen om een reisbed bij de hand te houden. Deze bedden lijken veel op de standaard hondenbedden buiten het feit om dat je ze kunt opvouwen en oprollen. Dit bespaart veel ruimte terwijl je op weg bent naar je bestemming.

Reis hondenmanden zijn voor elke hond heel erg geschikt.

Bekijk alle reis hondenbedden

Wil Je Het Beste Voor Je Viervoeter?

Ontvang gratis tips en flinke kortingen.