10 Populaire Hypoallergene Honden

Je bekijkt nu 10 Populaire Hypoallergene Honden
10 hypoallergene honden

Als je een enorme fan bent van honden maar toch ook allergisch ben je wel erg de pineut. Helaas zit er niks anders op dan van een afstandje te kijken hoe andere genieten van hun viervoeter, toch? Dit klopt gelukkig niet. Juist voor mensen die allergisch zijn voor honden zijn er hypoallergene honden gefokt. Deze hypoallergene honden zijn overigens niet 100% allergie vrij maar ze maken het leven wel makkelijker. Het is altijd aan te raden om zelf even te achterhalen of je wel of niet allergisch bent voor de hond die je aanschaft. Probeer de hond dus even een dag of week in huis te hebben.

Geen fan van de hypoallergene honden? Dan is er nog de hybride hond

Hybride honden zijn het resultaat van een gecontroleerde kweek. Het is namelijk de mix van een hypoallergene hond met een ander ras. Zo zorg je ervoor dat de nieuwe hond beschikt over de eigenschappen van de hypoallergene hond maar ook de eigenschappen heeft van het ras waarmee deze is gecombineerd. Het nadeel is natuurlijk wel dat deze eigenschappen niet zo sterk zullen zijn als die van de hypoallergene hond zelf. Je kunt dus minder last hebben van je allergie maar je bent hier niet zeker van. Het advies is dan ook om even te testen of je last krijgt van je allergie bij de hond die je wilt aanschaffen.

De 10 Populairste Hypoallergene Honden

hypoallergene hond poodle

01. Poodle

Of je nu op zoek bent naar een kleine hond of een groter gezelschap, de poedel is een goede keuze voor iemand met een allergie. Ze komen in zowel grote en kleine formaten en beide varianten verliezen een minimale hoeveelheid haar wat ze ideaal maakt voor mensen met allergieën. Het zijn ook zeer intelligente honden die je gemakkelijk kunt trainen en maken uitstekende familie huisdieren.

hypoallergene hond bichon frise

03. Bichon Frise

De zachte, bijna niet-verharende vacht van de Bichon Frise maakt het ras een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ‘allergievrije’ hond. Het zijn kleine honden met een enorm lief karakter en passen perfect tussen families of individuen.

hypoallergene hond portugese waterhond

05. Portugese waterhond

Dit was de hond van vorige Amerikaanse president Barack Obama, omdat hij op zoek was naar een hypoallergeen ras. De Portugese Waterhond is een populair ras onder de mensen met een allergie en maakt een geweldige familie hond.

chinese crested

07. Chinese Crested

Deze honden lijkt een voor de hand liggende keuze voor iemand die een hypoallergeen ras nodig heeft, omdat ze nauwelijks haar hebben! Zelfs het ras met vacht verliest zelden haar. Hierdoor is dit unieke ras vrij populair onder mensen met een allergie.

afghaanse waterhond

09. Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond is een mooie windhond die een lange, vloeiende vacht heeft. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt dat ze veel verharen, kan schijn toch bedriegen. De Afghaanse windhond verhaart minimaal. De Afghaanse windhond is populair onder mensen met een allergie die een grote hond wilen.

hypoallergene hond maltese

02. Maltese

Deze kleine witte honden zijn ontzettend goede familie honden en hebben een veel meer haar-achtige vacht dan bont. Maltese verharen ook heel weinig en zijn daarom een goede keuze voor mensen op zoek naar een hypoallergene hond. Hun grootte en volgzame temperamenten zijn door mensen met een allergie voor honden gekozen tot een van de meest populaire rassen.

hypoallergene hond labradoodle

04. Labradoodle

De Labradoodle is een gefokt hypoallergeen ras gemaakt door het kruisen van Labradors en Standaard Poedels. Hoewel niet alle exemplaren van dit ras hypoallergeen zijn, delen vele van hen dezelfde kwaliteiten als hun Poedel voorouders en zijn een goede keuze voor wie op zoek is naar een hond die weinig verhaard.

hypoallergene hond soft coated weathen terrier

06. Soft Coated Wheaten Terrier

Wheatens zijn genoemd naar hun zachte jassen die meer op haar dan bont lijken. Ze verharen heel weinig en worden daarom beschouwd als een hypoallergeen ras. Ze zijn populair onder mensen met een allergie niet alleen vanwege hun hypoallergene eigenschappen, maar ook omdat het fijne familie honden zijn.

schnauzer

08. Schnauzer

De Schnauzer is een uitstekende keuze voor mensen op zoek naar een groot ras. Hun vacht verhaart nauwelijks en is weerbestendig. Het zijn zeer actieve honden en past daarom ook het beste bij een avontuurlijk.

kerry blue terrier

10. Kerry blue-terriër

De Kerry blue-terriër heeft een vacht lijkt dat lijkt op de Soft Coated Wheaten Terrier en is een even grote familie hond. Ze verharen minimaal en is dus een uitstekende keuze voor de persoon of het gezin op zoek naar een hypoallergene hond.

Zit hier dan toch echt niet een hond tussen die je niet leuk vindt? Dan kun altijd nog kijken naar honden die niet (of weinig) verharen. Bij deze honden is de kans ook aanwezig dat je allergie niet komt opspelen. Toch weet je het dan niet zeker. Daarnaast helpt het natuurlijk altijd om het huis goed schoon te maken en de hond (buiten) goed uit te borstelen zodat hij/zij binnen niet al te veel haren verliest.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjany
Sjany
2 jaren geleden

Ik heb zelf een Labradoodle en merk inderdaad dat je minder last heb van allergieën! – Het goed schoon houden helpt ook goed.

De Honden Wereld
Beheerder
2 jaren geleden
Antwoord aan  Sjany

Hoi Sjany,

Zeker. Het schoonmaken doet nog altijd het meeste.

Cyriel
Cyriel
1 maand geleden
Antwoord aan  Sjany

hallo, kon je jouw Labradoodle aanschaffen bij partikulieren? Is het mogelijk de contactgegevens van deze persoon te bezorgen aub? Dankuwel

Ada
Ada
1 jaar geleden

onze moeder heeft een allergische reactie tegen honden en katten we zijn met 4 personen in het gezin en wachten op professioneel advies .

groetjes

Ada 9 jaar

Lila 7 jaar

joan
joan
11 maanden geleden

ik mis de Lhasa Apso, ben zelf heel erg allergisch voor alle honden en heb nu 13 jaar 2 lhasa apso-tjes zonder problemen

jayden
jayden
7 maanden geleden

ik ben extreem allergisch voor honden komt uit het onderzoek denken jullie dat dan de labradoodle nog steeds de juiste hond is